Nyheter

Ta straffen + noen tips

Av: Svein Thygesen  |  Publisert: 19. juli 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Ikke bestandig lurt å tenke lengde


Stor interesse for golf om dagen, og en rekke nye unge og gamle har fullført Veien til golf-kurs i løpet av sommeren. Tenkte kanskje det derfor kunne være betimelig med et tips eller to.

Ikke uvanlig at man slår litt for bredt og havner i en grøft utenfor banen eller i skogen. Det vil kanskje være fristende å slå ballen videre fra der den ligger, men oftest vil det gå galt. Drop derfor ballen ut av problemet, ta straffen og anse det som en investering for videre spill.

Har du spillere bak deg som venter på å slå seg inn på greenen, så ikke stå igjen for å lete frem scorekort for å notere antall slag/poeng.
Når du har puttet ferdig, forflytt deg til neste tee og foreta skrivingen der mens du venter på å slå ut på neste hull.

Ankommer du et greenområde, plasse’r tralle/bag i spilleretningen på andre siden av greenen. Da slipper du å gå tilbake for å hente tralle/bag.
Litt å merke seg er at det er ingen som det blir snakket så stygt om som de i flighten foran hvis de bruker for lang tid.

Når du entrer tee-stedet, bring alltid med deg to baller slik at du ikke må gå tilbake til  bag’en for hente en ny ball hvis du er nødt til å slå en provisorisk ball. Hvis du ikke skal slå ut først, bestem deg og finn fram den kølla du har tenkt å benytte slik at du er klar når det er din tur til å slå ut.

Er det stor trafikk på banen og spillere bak deg som venter på å kunne slå ut, plukk opp ballen og gå videre «når du har brukt opp slagene dine».

Det du har lest ovenfor går på å spare tid. Tiden er nemlig en golfspillers verste fiende. Ved å forholde deg til ovennevnte tips gjør du golfhverdagen lysere både for deg selv og spillerne bak deg på banen.


Uff, da — dette var jo ikke stedet å ligge. Dropp deg ut og ta straffen.

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her