Nyheter

Nytt fra turneringskomiteen

Av: Svein Thygesen  |  Publisert: 22. juli 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Evaluering av sesongen så langt

Hei
Da har turneringskomiteen hatt møte og evaluert sesongen så langt. Vi har mottatt flere tilbakemeldinger om årets turneringer, noe vi setter pris på, og som vi har tatt med oss når vi har justert turneringsformen for høsten.

Litt om bakgrunnen for disse justeringene:
Vi ønsker at flest mulig skal ha lyst til å delta i turneringer, og da må turneringsformen passe for alle nivå spillere. Hvaler er en kort, men trang bane. Det gjør at spillere med lavere handicap har en ulempe i Stableford turneringer mot spillere med mange flere tildelte slag. Samtidig synes en del spillere med høyt handicap at slaggolf-turneringer er for krevende. Vi ser også at dagens inndeling med dem over og under 28 i hcp. gjør at dagens B-klasse har veldig få deltagere. 36 er normalt øverste grense for mulig turneringshandicap, dem med høyere hcp. spiller på 36.
Torsdagsturneringer fra august (etter Sommermesteren er ferdig) vil vi derfor ha en ny inndeling av klasser. Dette blir mer i tråd slik det er i andre klubber.

Det blir en Stableford-klasse, hvor max hcp. er satt til 36. Alle, også de med høyere hcp. er hjertelig velkomne til å delta, men man spiller som om man har 36 . i hcp. I Stableford-klassen plukker man opp ballen når man ikke kan motta poeng på hullet.

I tillegg innfører vi en slaggolf-klasse, åpent for spillere opp til 20 i hcp.  Her spilles det netto slag, dvs. brutto spilte slag minus mottatte slag. Her er max score par + 5, dvs. 8 slag for par 3, 9 slag for par 4, og 10 slag for 5. Spillere opp til 20 i hcp. melder seg på i den klassen som man ønsker å delta i. 
Vi håper disse endringene vil bli godt mottatt, og gleder oss til å se dere alle på golfbanen!

Mvh
Turneringskomiteen


Turneringer skal være gøy for alle! 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her